June 30, 2014 Comments (0) Cursus

Basis survival training

Bedrijfstrainingen

In de cursus ‘Basis Survival Training’ leer je op een toegangkelijke en avontuurlijke manier kennismaken met survivalen in de natuur.

Wist je bijvoorbeeld dat er drie dingen van absoluut belang zijn tijdens een survival? Dat zijn: water, beschutting en vuur. Zonder deze drie elementen is overleven in de natuur nagenoeg onmogelijk. Maar daarnaast is de volgorde ook belangrijk. Want wat doe je eerst? Maak je eerst vuur? Bouw je eerst een beschutting? Of zorg je eerst voor water?

Tijdens de cursus ‘Basis Survival Training’ leren we je welke volgorde het belangrijkste. Zodra je dat weet, gaan we aan de slag. Een cursus ‘Basis Survival Training’ is dan ook een écht doe-weekend, met natuurlijk ook ruimte voor ontspanning, gezelligheid en de nodige humor rondom het kampvuur.

Wat ga je leren?

– Vuur maken en onderhouden
– Water zuiveren
– Beschutting maken
– Navigeren via kaart, kompas of GPS
– Prioriteiten tijdens survival
– De psychologie van survival

Zoals we al aangaven is vuur één van de drie noodzakelijke elementen tijdens een survival. Vuur maken is dan ook één van de vaardigheden die je jezelf eigen wilt maken in een outdoorsetting. Maar vuur maken kan op veel manieren, van lucifers tot een vuurboog.

Technieken/concepten van vuurmaken die in de cursus voorbijkomen zijn:

– Basis: hout, tondel, opbouw en ontsteking
– Vuurboog
– Firesteel
– Reflectie

Toepassingen van vuur:

– Water koken
– Eten bereiden
– Warmte bron
– Sociaal verzamel- en focuspunt voor je kamp
– Gezelligheid

Heb je vragen, interesse of wil je gelijk een cursus ‘Basis Survival Training’ boeken? Neem dan snel contact met ons op!

Comments are closed.

UA-55601444-1